Na 10 bijzondere edities houdt het Rotterdamse festival Duizel in het Park op met bestaan. De afgelopen jaren groeiden ze uit van intiem buurtfeest tot omvangrijk stadsfestival. Het eerste weekend van augustus werd het Rotterdamse Vroesenpark omgetoverd tot een wereld van poëzie, literatuur, theater en muziek voor alle leeftijden. Op 3, 4 en 5 augustus vierde Duizel in het Park zijn 10 jarige bestaan. Het festival vond sinds 2009 jaarlijks plaats en trok uiteindelijk zo’n 10.000 bezoekers uit Rotterdam en daarbuiten.

Als organisatie bleek het echter steeds meer een uitdaging om met toenemende financiële risico’s en de druk van vergunningen tot een aansluitende en innovatieve programmering te komen met aandacht voor het persoonlijke, intieme en duurzame karakter voor mensen en omgeving. Na de afgelopen 10e editie, die vanwege de jubileumviering met extra financiering mogelijk gemaakt kon worden, is daarom besloten om op het hoogtepunt te stoppen.

Er kan terug gekeken worden op 10 onvergetelijke jaren. Het laatste jaar kon het publiek luisteren naar acts als VanHoek, The Visual, MoonMoonMoon, AWKWARD i, Lucky Fonz III, Pitou, broeder Dieleman, Broken Brass Ensemble en Cosmic Carnaval.

Deel: