Jeroen Mesker trok eind vorig jaar naar New Orleans om inspiratie op te doen voor een nieuw project: Jay-Roon. Onder die naam treedt hij zondag 16 december op in De Amer te Amen (14.00 uur), samen met zijn band The Loose Ends. Jeroen Mesker was frontman van Maison de Malheur, maar na zes intensieve jaren met veel optredens en drie albums op de plank, vond hij het een goed moment om de band voor een bepaalde tijd los te laten.

In New Orleans verbleef hij een maand in de wijk Musicians Village. Daar kwam hij in aanraking met de intense straatcultuur van de stad en zag hij lokale artiesten aan het werk. Het resulteerde in het album ‘Home to many a Creature’ van Jay-Roon. Bij de registratie werd hij bijgestaan door The Loose Ends en een hele rist opvallende gastmuzikanten. Volgens recensies smeedt Jay-Roon op het album allerlei muzikale stijlen tot een sfeervol geheel. Folk, jazz, country, Hawaiaanse muziek en blues zijn de ingrediënten, die een swingende en soms zelfs intieme rootsplaat opleverden.

Deel: