De 70e verjaardag vandaag van rocklegende Ozzy Osbourne kunnen we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. De legende had geen makkelijke jeugd, maar werd in 1969 de leadzanger van wat naar wat later blijkt, de eerste echte metalband ter wereld zou worden: Black Sabbath. Ondanks dat hij niet altijd de leadzanger was, is en blijft Ozzy de enige echte Black Sabbath lead. Zelfs namen als Ronnie James Dio, Glenn Hughes, Tony Martin en Ian Gillan lukte het niet om het succes van Ozzy te overtreffen.

Eind 2011 werd aangekondigd dat toch Ozzy zelf weer bij Black Sabbath in dienst zou treden en in 2013 verscheen zelfs weer een nieuw album van de band. Toch blijft Ozzy solo touren en is hij bekend van zijn reality show op televisie. In 2018 stond hij bijvoorbeeld op het Downing Festival in Engeland, waarvan we hieronder het hele concert hebben staan, ter ere van de 70e verjaardag van Ozzy!

Deel: