De eerste 5 acts voor Festival Stille Nacht zijn bekend! Op zondag 23 december zullen de Franse artieste Halo Maud, het Ierse Saarloos (feat. Craig Gallagher en Brian McGovern) met melancholische folkpop en de nieuwe Nederlandse popsensatie Donna Blue langskomen voor een optreden. Ook The Visual en Bear Valour geven acte de presence.

Halo Maud vangt een bijzonder psychedelisch popgeluid, ergens in het verlengende van Melody’s Echo Chamber, Air en Sugarcubes. Deze Franse artiest en multi-instrumentalist schept een dromerig muzikaal landschap van subtiele tempowisselingen, speelse hooks en bedwelmende vocalen. Saarloos schrijft subtiele, melancholische folkpop met expressieve teksten. In thuisland Ierland is Saarloos de meest gestreamde act van 2018, en na een recente tour met Gavin James lijkt de groep rondom songwriters Craig Gallagher en Brian McGovern alleen maar te groeien in populariteit.

Donna Blue is een nieuwe Nederlandse popsensatie rondom het duo Danique van Kesteren en Bart van Dalen. Deze muziek is schatplichtig aan Franse pop en David Lynch: schunnig, romantisch, duister en dansbaar. De soundtrack van een vintage Hollywoodfilm die nog niet bestaat. The Visual is een Amsterdamse band. Ze vertolken liedjes die net zo scherp berusten op sfeerelementen en stilte als een fraaie melodie, waarbij de loepzuivere, expressieve stem van Anna van Rij het absolute aandachtspunt vormt. Begin komend jaar verschijnt het langverwachte debuut van The Visual. Bear Valour (voorheen bekend als Book of Eli) is de band rondom Aileigh Awad. Met meestemmige zang, twee gitaren, subtiele synthlagen en warme contrabas creëren ze donkere, dromerige folk met dreigende spanningsbogen en spannende zangharmonieën.

Deel: