De in 1959 in Texas geboren Malford Milligan wordt wel beschouwd al een van de beste soulzangers van de afgelopen decennia. De in Austin woonachtige zanger was in het begin van de negentiger jaren zanger bij de legendarische band Storyville. Dit werd gevolgd door een carrière om een puntje aan te zuigen. Ook was hij een veelgevraagd sessiezanger en heeft hij gewerkt met artiesten als Doyle Bramhall II, Marcia Ball en Eric Johnson, om er maar een paar te noemen. In 2002 nam hij samen met de band van de Eindhovenaar Jack Hustinx de cd ‘Sweet Cherry Soul’ op. Door de jaren heen zijn Hustinx en Milligan blijven samenwerken, zoals ook te horen was op Hustinx vorig jaar verschenen ‘Over Yonder’.

Onlangs verscheen ‘Life Will Humble You’, de nieuwe cd van Malford Milligan. Ook dit is een samenwerking met Jack Hustinx. Zeven van de dertien nummers zijn immers door beide heren geschreven. Bovendien wordt Milligan begeleid door de Southern Aces, de band van Hustinx. Deze bestaat uit Roel Spanjers (toetsen), Eric van Dijsseldonk (gitaren), Nicky Hustinx (drums, Percussie) en Roelof Klijn (basgitaar). JW Roy horen we meezingen op een van de nummers. De cd verschijnt op Royal Family Records, het label van Roy.

Het album is een verzameling met prachtige nummers, die zo uit de bekende studio’s in Memphis en Alabama hadden kunnen komen. Het is een combinatie van soul, blues, country en alles van een eenzaam hoog niveau. De eigen composities en gekozen covers passen prima bij elkaar. Bijzondere vermelding verdienen wat dat betreft de eigen nummers ‘The Man I Used To Be’ en ‘Life Will Humble You’, dat al door op het hierboven genoemde Hustinx-album stond, en de covers ‘Slow Train’ (Steve Cropper, Williams Bell) en ‘Getting Over You’ (Stephen Bruton). Erg mooi is ook het duet van JW Roy met Milligan in het Charlie Rich-nummer ‘Feel Like Going Home’. Grote klasse. (9/10) (Stagger Lee Records/Royal Family Records)

Deel: