Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Bloc Party in AFAS Live.

Concerttip maandag 15 oktober: Bloc Party in AFAS Live

De indierockband uit London speelt het veelgeprezen debuutalbum ‘Silent Alarm’ integraal tijdens de show, gevolgd door hits van hun andere platen. Het optreden in AFAS Live is onderdeel van een exclusieve reeks van slechts zes Europese shows waarbij Bloc Party ‘Silent Alarm’ in zijn geheel speelt.

Het debuutalbum ‘Silent Alarm’ van Bloc Party is een ware klassieker, met hits als ‘Banquet’ en ‘Helicopter’ die in ieders geheugen staan gegrift. Tegenwoordig wordt ‘Silent Alarm’ beschouwd als een van de belangrijkste albums van de jaren nul, met een enorme invloed op andere bands. Samen met bands als Interpol, Franz Ferdinand, Maximo Park en The Libertines geldt Bloc Party als aanjager van de postpunkrevival in die jaren.

Naast alle songs op ‘Silent Alarm’ speelt de band rond frontman Kele Okereke de hits van hun vier andere albums tijdens het concert. In 2016 kwam het laatste werk ‘Hymns’ uit, waarop Bloc Party zich liet beïnvloeden door elektronische muziek.

Deel: