Op haar ‘Greatest Hits’ album uit 2015 voegde Anouk met het nummer ‘Dominique’ niet alleen een extra nieuw nummer toe, maar ook voor het eerst een uitstapje naar Nederlandstalig. Hoewel het nummer niet heel sterk was werd het wel een bescheiden hit. Het smaakte naar meer voor Anouk, en daarom besloot ze een heel album te maken met Nederlandstalige nummers. Anouk staat natuurlijk bekend om haar eigenzinnigheid en doet altijd wat ze zelf wil, dus de titel ‘Wen D’r Maar Aan’ is in dat opzicht een toepasselijke titel.

Het is niet voor het eerst dat Anouk vanuit het diepst van haar hart schrijft. Het komt in het Nederlands opeens wel heel direct over. Soms zijn de teksten net iets te direct, zoals in de single ‘Het Is Klaar’ (voor de zoveelste keer een afrekening met een ex) en ‘Liefde Kent Geen Haat’. Ze weet meer indruk te maken wanneer het sober wordt gehouden in ballads op het album, zoals de titeltrack, ‘Jij’, ‘Kom Terug’ en ‘Lawaai’.

Nummers als ‘Dominique’ (hier als bonustrack toegevoegd) en ‘Het Is Klaar’ deden vooraf vermoeden dat Anouk in het Nederlandstalig te kort door de bocht zou zijn, maar op de rest van het album valt dat mee. Het pakt zelfs verrassend goed uit. Zelfs beter dan haar twee tegenvallende vorige albums ‘Queen For A Day’ en ‘Fake It ‘Till We Die’. Onlangs zei ze in een uitzending van De Wereld Draait Door dat van dit album waarschijnlijk slechts drie nummer zullen worden gespeeld tijdens haar shows in de Ziggo Dome, omdat het volgens haar niet echt past tussen haar Engelstalige materiaal. Daar is inderdaad iets voor te zeggen, want de meeste nummers zijn te sober tussen mega hits als ‘Girl’ en ‘Nobody’s Wife’. Maar misschien zouden deze nummers passend zijn voor een concert in intiemere settings in een club of theater. (8,0/10)(Goldilox)

Deel: