Spandau Ballet wordt gezien als een van de kopstukken van de New Romantic muziekstroming die in de jaren ’80 op kwam zetten. Met nummers als ‘True’, ‘Gold’ en ‘Through The Barricades’ beleefden de Britten in de eighties gigantische successen. In 2018 werd er afscheid genomen van zanger Tony Hadley, die zich op zijn solocarrière wilde richten. Met Ross William Wild heeft Spandau Ballet een nieuwe zanger gevonden, en qua stem is de band er met Ross zeker op vooruit gegaan. Ross William WIld speelde eerder onder anderen in de Queen Musical ‘ We Will Rock You’.  De rest van de line-up is nog steeds compleet: met de gebroeders Gary (gitaar, toetsen) en Martin Kemp (bas), drummer John Keeble en saxofonist/percussionist/gitarist Steve Norman. Op 28 oktober kan je in 013 in Tilburg horen hoe Ross het er vanaf gaat brengen.

Met albums als ‘Journeys to Glory’, ‘Diamond’, ‘True’, ‘Parade’, ‘Through the Barricades’ en ‘Heart Like a Sky’ heeft Spandau Ballet een repertoire waar menig band jaloers op kan zijn. Kaarten zijn te koop via 013, maar Maxazine mag een paar kaarten weggeven. Like Maxazine op Facebook en tag onder het bericht wie je wil meenemen.

Deel: