De eerste keer dat ik haar hoorde was met het uitbrengen van de EP ‘Sunset Avenue’ in 2016. Dat was toen al de zesde cd van Gina Sicilia (Philadelphia, 5 maart 1985) , die tien jaar eerder haar debuutalbum uitbracht. Nu, in 2018 zijn we twee jaar en twee cd’s verder. Na het goed ontvangen ‘Tug Of War’ in 2017, waar de vijf nummers van de eerdergenoemde cd opnieuw op zijn verschenen, is nu het volledig nieuwe ‘Heard The Lie‘ verschenen.

Op dit album staan elf nummers, waarvan er acht door Gina zijn (mee-)geschreven. Naast een prima zangeres, wier stem uitstekend past binnen de soul en blues, is zij ook een zeer goed muziek- en tekstschrijver. Vergeleken met haar eerdere cd’s hoor je duidelijk een verschuiving van blues en soul naar de americana. Dat is meteen duidelijk in het openingsnummer ‘Heard The Lie’ en je hoort het verderop terugkomen in ‘Sugar’ en ‘I Do Bad Things’. Andere nummers die een vermelding verdienen zijn de Bad Company-cover ‘Ready To Love’, het samen met Janiva Magness geschreven ‘Brighter Day’, die hierop meezing, en ‘Man In The Sky’, waarin Gina haar zangkwaliteiten laat horen.

Kortom, een prima cd, die door het opnemen van americana naast de blues en soul, gevarieerder klinkt dan eerdere albums. (7,5/10)  (Blue Elan Records)

Deel: