Het festivalseizoen in Werchter is bij deze geopend. Rock Werchter 2019 kent zijn eerste headliner. The Cure staat er op vrijdag 28 juni. De Britse band is in feeststemming. Deze zomer speelden ze een groots (en geweldig goed) 40ste verjaardagsconcert in Londen. Dat feesten smaakt en gaat verder. Rock Werchter 2019 vindt plaats van donderdag 27 juni tot zondag 30 juni in het Festivalpark in Werchter. De ticketverkoop start op vrijdag 26 oktober om 9u via ticketmaster.be. Meer namen voor Rock Werchter 2019 volgen snel.

The Cure zit aan het feest in 2019. Het is 40 jaar geleden dat de meest succesvolle alternatieve band ooit debuteerde met het album ‘Three Imaginary Boys’. Hun eerste show speelden ze een jaartje eerder. Afgelopen juli vierde The Cure dat uitgebreid in Hyde Park in Londen. Ze speelden er voor 65.000 fans en vuurden een setlist vol hits op hen af . ‘Pictures Of You’, ‘Lovesong’, ‘Inbetween Days, ‘Just Like Heaven’, ‘A Forest’, ‘Lullaby’, ‘Boys Don’t Cry’ en meer passeerden de revue.

The Cure komt uit Crawley in het Engelse Sussex. In 1978 spelen ze hun eerste show. Inmiddels hebben ze meer dan 1500 concerten gespeeld. En 13 studioalbums gemaakt. En een aantal concertfilms. En enkele live-albums. En bijdrages aan soundtracks. En meer dan 40 singles. En enkele box sets. En een paar boeken. En een grootste hits ding. En enkele covers. En allerhande meer. The Cure kende 13 leden in 40 jaar. Anno 2018 bestaat de groep uit: Robert Smith (voice & guitars) / Simon Gallup (bass) / Jason Cooper (drums) / Roger O’Donnell (keyboards) / Reeves Gabrels (guitars). De muzikale erfenis van The Cure kan tellen. Grootmeester Smith is ook vandaag een inspiratie voor een jonge generatie muzikanten. The Cure is een van de huisgroepen van Rock Werchter. Hun eerste verschijning dateert van 1981, hun vorige van 2012.

Deel: