Pierce Brothers, bestaande uit tweelingbroers Jack en Pat Pierce hebben hun unieke merk volksmuziek meegenomen van het reizen door de straten van Melbourne naar de wereld. Ze maken nu een Europese tour en kwamen in Poppodium de Nieuwe Nor hun akoestische folk ten gehore brengen. In het poppodium de Nieuwe Nor was het tijdens het voorprogramma niet heel erg rumoerig door de al gearriveerde bezoekers. Hoe later het werd des te meer toeschouwers binnen kwamen, tot een totaal van meer dan 300 bezoekers. Het was een gemêleerd publiek van jong tot oud en zij kwamen allen voor de enthousiaste Pierce Brothers.

De opkomst van het duo startte achter de coulisse met de bekende sound die de broers maken. Het was een geweldige opkomst en ze speelden het eerste nummer, ‘Amsterdam’. Ze vertelden het publiek tussen alle nummers door hun verhaal, over wat ze allemaal meemaakten. Het leuke van alles was dat ze ongelooflijk veel plezier en humor uitstraalden, wat positief werkte op het publiek. Dit jaar zal Pierce Brothers hun langverwachte volledige debuutalbum ‘Atlas Shoulders’ uitbrengen, dat is opgenomen in Byron Bay en staat gepland voor release op 26 oktober 2018.

Pat en Jack Pierce hebben zeer veel gevoel voor muziek waar de Aussie sound goed in terug te horen was. Het duo wilde het publiek vermaken, dat was wel duidelijk. Ze betrokken het publiek dan ook overal bij, wat ze waarschijnlijk op straat hebben geleerd. Hoe je het publiek moet vermaken, dat wisten de broers precies.

Velen zeggen ook dat deze stijl van muziek backpack folk is. Ze trekken van stad naar stad over de hele wereld, komen in verschillende plaatsen en maakten op straat muziek. Hier starten vele zeer muzikale herinneringen. Toch hebben de twee broers onder anderen ook al op Pinkpop en Lowlands gestaan. Van straatmuzikanten naar tourende artiesten; Ze vertelden op het podium dat ze de eerste keer bij Lowlands moesten spelen en niet wisten wat ze konden verwachten. Daarna kwam Pinkpop en dit heeft indruk gemaakt op de broers. Daar hebben ze ook vele harten in het publiek sneller laten slaan. Het publiek juichte toen hij Pinkpop bedankte en de mensen die nu naar hen kwamen kijken. Tevens bedankten ze de geluid- en lichtmensen van de Nieuwe Nor, die hen zo stuiterend over het podium bijna niet konden volgen. Dit heeft met de opzwepende sound van de broers te maken, want ze nemen je in feite met hun sound mee op avontuur.

Beide broers speelden meerdere instrumenten en dat maakte de optredens van The Pierce Brothers boeiend en afwisselend. Hun grootste troef blijft echter hun samenzang die perfect op elkaar is afgestemd. Ze speelden in vele nummers de mondharmonica en ook hun echte Australische instrument: de didgeridoo. De mooie vocale harmonieën werkten dan ook zeer aanstekelijk op het bezoekende publiek. ‘The twins from Down Under’ haalden alles uit de kast in de Nieuwe Nor en werden vooral gekenmerkt door hun ongelooflijke energie op het podium!

Pierce Brothers gitaarEen van de broers vertelde dat het liedje ‘Juno’ een vrolijk liefdesliedje is dat ze in 10 minuten schreven. De naam Juno is een type synthesizer van het merk Roland en normaal speelde hij dit liedje met de mandoline. In Heerlen was die mandoline echter overleden en werd deze overgeslagen. Ondanks dat overweldigden de Pierce Brothers Heerlen met een goed en energiek optreden

Foto’s (c) Patrick Strouken

Deel: