Afgelopen april en mei werden al de single New Day en de EP ‘All Night Cafe’ van Pieternel gereleased. De EP werd opgepikt door meerdere Amerikaanse Spotify lijsten, bracht haar radio optredens met haar band bij o.a. NPO 2 Muziekcafé, Countdown cafe, Radio 5 en in september is ze uitgenodigd om te komen spelen op het Brooklyn Americana Fest in New York City en speelde ze al eerder in het beroemde Bluebird Cafe in Nashville.

The Big Apple en Music City vormden de basis van haar debuutalbum: Pieternel schreef veel nummers met Amerikaanse songwriters en het album werd opgenomen in de Electric Thunder Studio in Nashville en de Mailmen Studio in Utrecht. Helge Slikker (Gouden Kalf winnaar) en Femke Weidema (Grammy Award winnaar) hebben de nummers geproduceerd. Al op jonge leeftijd stond Pieternel op het podium, muziek was haar ontbijt, lunch en avondeten. Zittend voor de platenspeler zong ze mee met een breed scala van artiesten zoals; The Beatles, Edith Piaf, Dolly Parton en Simon & Garfunkel. Op 16-jarige leeftijd won ze de publieksprijs van het Concours de la Chanson. Ze verkende meerdere genres maar in de onomwonden taal van de country vond ze haar stem. Krachtig en kwetsbaar, net als haar inspiratiebronnen Bonnie Raitt, Eva Cassidy en Dolly Parton.

De albumrelease van Pieternels debuutalbum vindt op 9 oktober plaats in Bitterzoet in Amsterdam en Maxazine mag hiervoor enkele kaarten weggeven. Like Maxazine en tag onder het bericht met wie je wilt gaan, wie weet win jij een paar kaarten!*

*Winnaars krijgen vanzelf bericht en worden vanwege de privacy regelgeving niet openbaar bekend gemaakt. Over de prijsvraag en winnaars kan niet worden gecorrespondeerd.

Deel: