De jaren zestig en zeventig worden als de gouden muziekjaren gezien. In een vol Burgerweeshuis  te Deventer wist Her Majesty de harten van het publiek te veroveren met alles wat muziek zo mooi maakt. Verstilde songs, prachtige harmonieën en hard scheurende gitaren en prachtige composities.

The concert serie bestaat dit jaar uit the very best of Crosby Stills Nash & Young en brengt het ultieme overzicht van deze grote namen uit de muziekgeschiedenis.

De setlist begon met ‘New Mama’ een nummer dat met name uit zang en harmonieën bestaat. Al vanaf dat eerste nummer weet je al dat het goed zit. De samenzang van de 4 heren was zo prachtig en in lijn met het origineel dat je meteen werd gegrepen door hun vakmanschap.

Het Majesty bestaat onder andere uit Jelle Paulusma die Neil Young vertolkt en met ‘Old man’, ‘Heart of Gold’, ‘Cinnamon Girl’ en ‘Like a Hurricane’ werd ook het solo werk van Neil Young niet vergeten.

Bertolf Lentink en Jelle op gitaar wisten de ruwe gitaarerupties waar Neil Young solo om bekend staat prachtig te brengen. Drummer Bauke Bakker zong ook en de afwisseling qua leadzang zorgde er voor dat je je geen enkel moment verveelt. De set duurde ruim 2 uur en was in een mum van tijd voorbij.

Hoogtepunt van de set was toch wel het  zogenaamde “Wooden Ship” -onderdeel waarbij men geheel akoestisch te werk ging en daarbij ‘Helplessly Hoping’, ‘You don’t have to cry’, ‘Through my sails’ en ‘So begins the task’ fantastisch ten gehore bracht. Een muisstille zaal die aandachtig luisterde naar de heerlijke vocale prestaties van Bertolf, Diederik, Jelle en Bauke. Dirk Schreuders, de oprichter van de band, beperkte zich tot het ondersteunende basspel.

De heren hadden er zelf ook zin in want de brede grijnzen op hun gezichten spraken boekdelen. Het spelplezier spatte er vanaf. Na afloop meldden ze ook dat ze hier nog zeker wel een vervolg van komt. Begonnen als Beatles-coverband is Her Majesty uitgegroeid tot een band die op dit moment beter dan het origineel is. De oudste van het stel, Jelle, riep het al “Het is een heerlijk avontuur met deze jonge honden op tournee”.  Her Majesty verdient een hele diepe buiging en veel heel veel respect voor wat ze neer wisten te zetten op het podium.

Foto’s (c) Rene Obdeijn

Deel: