Sinds een aantal jaar wordt in Deventer de Grote Kickoff georganiseerd. Het festival op het Grote Kerkhof in Deventer is altijd twee avonden. De eerste avond is de aftrap van het college jaar en de tweede avond is de aftrap van het culturele jaar. Maar dit jaar heeft Deventer nog wat te vieren en besloot de organisatie om dit jaar vier avonden te organiseren. En dit alles omdat Deventer dit jaar 1250 jaar bestaat. In deze 1250 jaar zijn er al vele grote artiesten naar Deventer gekomen, mede dankzij het Burgerweeshuis en de Grote Kickoff, maar Anouk had echter nog nooit opgetreden in Deventer en daar moest natuurlijk verandering in komen.

Om kwart over acht begon het feest en de presentator kwam enthousiast het podium op om de band Glenn Hammond aan te kondigen. Gelukkig kon Sven hier de humor wel van inzien en zei: “We zijn al heel vaak aangekondigd maar deze komt zeker in de top 3. Glenn Hammond. Nou, mijn naam is dus SVEN.” Om daar aan toe te voegen dat hij niet van plan was om veel te praten omdat ze maar een uur hebben en gewoon muziek willen maken. Ze begonnen, net als ze als band ooit begonnen, met een paar instrumentale nummers. Daarna kwam de nieuwe zanger van de band, Jared Grant het podium op. Toen die begon te zingen werd Deventer opeens wakker. Van het ene moment op het andere stond het plein opeens vol en ging iedereen uit z’n dak. En terecht. Wat een geweldige zanger en frontman. Rock, soul en blues nummers kwamen voorbij en Grant verbaasde constant weer. Een geweldige band met een geweldige zanger die weten hoe je een publiek moet vermaken. Veel mensen vonden het dan ook erg jammer dat hun optreden maar een uur duurde.

Hoe geweldig het optreden van Sven Hammond ook was, rond kwart voor tien kwam de act waar iedereen een kaartje voor had gekocht: Anouk. Zonder enige aankondiging, maar dat heeft de Haagse natuurlijk ook allang niet meer nodig, kwam de band onder luid applaus het podium op. Anouk liet nog even op zich wachten maar ik denk dat iedereen in Deventer heeft gehoord toen ze het podium opkwam. Anouk zelf maakte weinig contact met het publiek en probeerde zich achter haar haar te verschuilen maar toen ze begon te zingen klonk een nog harder applaus. Na twee nummers liet de zangeres weten dat ze niet veel zin had deze avond en erg zenuwachtig was. Dit kon het publiek in Deventer echter niks schelen en ging na elk nummer volledig los. Soms was het zelfs moeilijk om Anouk te horen omdat iedereen luidkeels meezong. Ondanks het feit dat ze geen zin had zette Anouk echter wel een geweldige show neer, waar het publiek zeer van genoot.

Foto’s (c) Filip Heidinga

Deel: