De eerste dag van het Stöppelhaene festival kwam laat op gang. Het eerste optreden stond om kwart over acht gepland, en Andre Hazes kwam dan ook precies om kwart over acht het podium op lopen. Zijn band stond al even te wachten op het podium maar Hazes hield zich precies aan het schema. Er stond al behoorlijk veel publiek en de sfeer zat er redelijk goed in. Tot Hazes een nummer zong van zijn vader. “Ik wil dat ze jullie in Holten nog horen zingen” aldus Hazes. Nou ligt Holten ongeveer 18 km van Raalte en of het gelukt is, is ons niet bekend. Maar er werd in ieder geval luidkeels meegezongen. Het publiek kwam steeds meer los en de sfeer zat er later goed in.

Drie kwartier na het optreden van Andre Hazes kwam Racoon het podium op. De band was lekker op gang toen halverwege het optreden het opeens hard begon te regenen. En dat was erg jammer gezien het erg goede optreden van Racoon. Maar ondanks dat liep het terrein leeg en ging iedereen één van de twee tenten in. Naast het hoofdpodium staat aan elke kant een tent: de Feestfabriek (voor de jeugd) en aan de andere kant: de Sallandse Herberg (voor de iets oudere jeugd). De DJ van de Feestfabriek keek verbaasd op vanachter zijn draaitafel maar had daarna meteen door waarom hij zoveel publiek had “het regent zeker?”. Het begon steeds harder te regenen en het stopte pas zo’n drie kwartier later. Door de regen was het echter wel moeilijk om een plekje in de feestfabriek te vinden voor het optreden van Lil’ Kleine. Gelukkig kon hij bovenop een draaitafel staan en was hij tot achterin de tent goed te zien.

Net voor het optreden van Chef’ Special was het weer droog maar toch bleven veel mensen in de tenten. Wat erg zonde is want Chef’ Special is een geweldige festival band. Toch verbaasde zanger Joshua Nolet zich erover hoeveel mensen er voor het podium stonden. “Jeetje, wat zijn er veel mensen. Na die stortbui van net.” Joshua was deze avond in een zeer goede bui en lukte het zelfs om veel mensen weer uit de tenten te halen. Hierdoor werd het op het Stöppelveld op het einde toch nog een groot feest.

Voor de mensen die in de Sallandse Herberg waren gebleven kwam Ronnie Ruysdael de boel voor de, naar eigen zeggen, duizendste keer in Raalte op zijn kop zetten.

Foto’s (c) Filip Heidinga / Maxazine

Deel: