Op maandag 18 maart speelt het Amerikaanse Panic! At The Disco een show in AFAS Live in Amsterdam. De show is onderdeel van de ‘Pray For The Wicked Tour’ die in het teken staat van het onlangs verschenen gelijknamige album. De kaartverkoop voor de show in Amsterdam start vrijdag 31 augustus om 10 uur via Ticketmaster.

Panic! At The Disco scoorde meer dan tien jaar geleden hun eerst hit met ‘I Write Sins Not Tragedies’. In juni van dit jaar brachten Brendon Urie en band alweer hun zesde studioalbum uit, genaamd ‘Pray For The Wicked’ met de hitsingles ‘High Hopes’ en ‘Say Amen (Saturday Night)’. Het album kwam binnen op nummer één in de USA Billboard 200. Met het nieuwe album op zak start de band volgende zomer een nieuwe Europese tournee. Goed nieuws voor de fans want Panic! At The Disco wordt geroemd om hun kwalitatieve en energieke liveshow.

Frontman Brendon Urie lanceerde onlangs de Highest Hopes Foundation (HHF). Een overkoepelende stichting die is opgericht ter ondersteuning van verschillende non-profitorganisaties die bijdragen aan en pleiten voor ondersteuning van mensenrechten voor alle mensen en gemeenschappen die het slachtoffer zijn van discriminatie of misbruik op basis van geslacht, ras, religie, seksuele geaardheid en genderidentiteit.

Het succes van Panic! At The Disco begon in 2005 toen hun debuutalbum ‘A Fever You Can’t Sweat Out’ verscheen. Op het album staat de gigantische hit ‘I Write Sins Not Tragedies’. De band breekt hiermee door in Amerika en niet veel later volgt de rest van de wereld. Het album bereikt de status van dubbel platina in thuisland de Verenigde Staten. Vanaf daar weet de band onder leiding van frontman Brendon Urie het succes door te zetten. Het vijfde album ‘Death of a Bachelor’ staat al twee en half jaar onafgebroken in de UK Top 200 albums en werd genomineerd voor de GRAMMY Award Best Rock Album. Wereldwijd heeft de band meer dan drie miljard streams op hun naam staan. De band speelt dan ook over de hele wereld in uitverkochte zalen. Waaronder in 2016 in een uitverkochte Heineken Music Hall.

Deel: