Na twee maanden uit de running te zijn geweest door een heftig scooterongeluk, maakt Sam Feldt zijn podiumrentree tijdens South West Four Weekender in Londen. Datzelfde weekend staat hij ook weer in Nederland op de planken, tijdens Mysteryland. Beide shows zijn onderdeel van een revalidatieproces dat nog maanden aan zal houden.

Sam Feldt raakte op 30 juni jongstleden rijdend op zijn scooter betrokken bij een ongeluk en liep een daarbij een zogenaamde tibia plateau fractuur op. In het ziekenhuis is men vier uur bezig geweest met de behandeling van deze breuk van het scheenbeen in het kniegewricht. Door het ongeval moesten meer dan twintig geplande shows met liveband, waaronder prestigieuze gigs op Tomorrowland en Sgizet, worden afgezegd. Sam Feldt maakt zich nu op voor zijn podiumrentree. Zaterdag 25 augustus staat hij op South West Four in Londen. Zondag 26 augustus staat hij op de Main Stage van Mysteryland. “De afgelopen weken ben alleen maar gefocust geweest op mijn herstel”, aldus Sam. “Twee keer per week fysio, gezond eten, niet drinken, et cetera. Alles om zo snel mogelijk weer op de been te zijn.”

De afgelopen periode is zwaar geweest, het lichamelijk letsel heeft er enorm ingehakt. “Het letsel dat ik heb, geldt als een van de vervelendste breuken die je kan krijgen. De operatie is goed gelukt, maar ik ben nog lang niet de oude”, aldus de 25-jarige dj en producer, die in 2015 doorbrak met zijn remix van klassieker Show Me Love en daarna onder meer hits scoorde met het met platina bekroonde Summer Of You (Sam Feldt, Lucas & Steve ft. WØLF). De gedwongen vrije tijd heeft hem echter wel in staat gesteld te werken aan nieuwe muziek, die later dit jaar uitgebracht zal worden, en om de lancering van het een peer to peer loyalty programma FanGold voor te bereiden.

Op het podium zal Sam Feldt het de komende tijd fysiek iets rustiger aan moeten doen. “Ik kan niet dansen of springen en moet noodgedwongen zitten. Maar ik ben vastberaden het podium weer op te gaan en weer shows te doen, voor mijn fans die ik de afgelopen manden heb moeten teleurstellen.” Sam Feldt zal de komende tijd veel energie steken in het revalidatieproces en hoopt langzaam maar zeker weer meer te kunnen bewegen op het podium. “Ik vind het best spannend om weer op te gaan treden, want het is inmiddels lang geleden en momenteel ben ik toch soort van gehandicapt. Toch ben ik enorm gesterkt door alle positieve en steunende reacties die ik heb mogen ontvangen. Ik wil mijn fans, promotors en het hele team dan ook enorm bedanken voor alle support en begrip.”

Deel: