Dit najaar komt broeder Dieleman met zijn langverwachte nieuwe album, ‘Komma’. Het is alweer drie jaar geleden dat de boomlange man met open armen uit Middelburg zijn laatste album ‘Uut De Bron‘ uitbracht. Na zijn eerdere albums, soundtracks en EP’s is ‘Komma’ nu iets echt anders.

Komma wordt uitgebracht op 7 september via Snowstar Records. Na release van het album gaat broeder Dieleman op tour door Nederland. Tickets zijn nu te koop. ‘Komma’ is een dubbelalbum en een fotoboek in één over het krekengebied van het Land van Axel. Naast een liedjesplaat, ingespeeld met band, bevat dit kunstwerk een tweede plaat. Hierop staat een instrumentale ode aan één specifieke kreek: ’t Gat van Pinte. De foto’s zijn het resultaat van twee jaar lang zwerven langs de oevers ergens tussen pakweg Zaamslag en Spui.

De muziek en beelden vormen samen een eerbetoon aan de mysterieuze kreken van Zeeuws-Vlaanderen, een land van waterkanten. ‘Komma’ is een waar kunstwerk geworden, waarbij de muziek en de fotografie je meevoert naar het gebied waar broeder Dieleman leeft en zijn muziek schrijft. Na release van het album gaat broeder Dieleman op tour door Nederland. Hij start in zijn thuishaven Zeeland en gaat helemaal richting het noorden.

Vandaag brengt broeder Dieleman de eerste single van het album, ‘De Groeten’ uit, waarmee ook de pre-order voor ‘komma’ van start gaat.

Tourdatums broeder Dieleman:

30-09 Kapel van St Maarten, Hoogelande
12-10 Kantine Walhalla, Rotterdam
14-10 Paradiso, Amsterdam
25-10 EKKO, Utrecht
27-10 De Rozenknop, Eindhoven
02-11 Bleyenberg, Den Haag
15-11 Lutherse Kerk, Groningen
16-11 Statenzaal, Zwolle

Deel: