Met een carrière van zo’n 35 jaar en vijftien albums op zijn naam heeft Billy Hector een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. Ooit, in de zeventiger jaren, speelde hij bij de Shots, een band die de rol als huisband overnam van Southside Johnny & the Ashbury Jukes in de beroemde club Stone Pony. Vanaf 1993 werkt hij onder eigen naam. Hector is sterk beïnvloed door gitaristen als T-Bone Walker, Freddie King, Jimi Hendrix en Roy Buchanan. Hij heeft zijn eigen stijl ontwikkeld, maar deze invloeden zijn duidelijk nog aanwezig.

De nieuwste cd heet ‘Someday Baby’ en bevat elf eigen nummers en twee covers. Hector, die zang en gitaar verzorgd, wordt begeleid door een hele serie muzikanten en we horen naast bas en drums ook de nodige blazers en toetsen. Het aanbod is behoorlijk gevarieerd. Er staan nummers op met een invloed uit Mississippi, New Orleans en ook swingende en funky soul en southern rock. Het zijn stuk voor stuk prima nummers, waarmee Hector bewijst dat hij ook nog eens een begenadigd liedjesschrijver is. Bijzondere vermelding verdienen wat mij betreft het titelnummer ‘Someday Baby’, met fraaie slidegitaar, de slowblues ‘Hit The Road’ en het opwindende ‘Creeper’, waar John Ginty achter de toetsen kruipt. Een uitstekende cd. (8/10) (Ghetto Surf Music)

Deel: