De release van zijn laatste album ‘Keepin The Horse Between Me And The Ground’ in 2016 mondde uit in een optreden in de iconische SSE Arena, Wembley in Londen. Woensdagavond stond Seasick Steve in een andere iconische zaal, die van 013 in Tilburg. Een van de mooiste zalen van ons land.

Voor het 1300 koppen tellende publiek bracht de 68 jarige Steve Leach beter bekend als Seasick Steve, een show zoals we die van deze man kennen. En veel van die 1300 man publiek waren net zo bebaard als de sympathieke Steve. Voor die 1300 man zou het een geweldige avond worden.

Seasick Steve bracht voor het Tilburgse publiek een show waarbij de man zijn vele gitaren natuurlijk niet thuis had gelaten. Zijn vele gitaren waarvoor hij zijn roadie bedankte omdat hij uit al die ‘shit’ nog wijs kon. Steve had ook Luther Dickinson meegenomen op gitaar. Zijn gitaar spel was fantastisch het sliden zorgde voor kippenvel.

Steve communiceerde veelvuldig met het publiek en genoot van de reactie die daar vandaan kwam. De rasmuzikant bracht mooie verhalen over de nummers. Verhalen over hoe de festivals van tegenwoordig niet meer de festivals van vroeger zijn; DJ’s die de festivals overnemen en de echte muzikanten van het podium drukken. Een waar statement.

Het statement dat er toch nog echte muzikanten zijn, bewees ook het samenspel tussen Steven en zijn drummer Dan Magnussen. Het samenspel tussen de twee is indrukwekkend, en de mannen begrijpen elkaar als geen ander. Zoveel power achter de kit geeft een enorme berg energie. De motor achter de band gaf duidelijk te kennen dat Steve enorm was ingespeeld met zijn band

De verhalen die Seasick Steve tussen de nummer s door vertelde, werden ondersteund met nummers als ‘Maybe I might’, ‘Cut my Thing’ en ‘Walkin’ Man’. Bij dat nummer ging Steve zoals bekend is bij zijn fans, in de zaal op zoek naar een mooie vrouw waarvoor hij deze serenade op het podium ten gehore bracht. De omhelzing nadien bevestigde dat ‘Walkin’ Man’ was binnen gekomen.

Steve wist te boeien, gedurende de hele avond. Zijn heldenstatus heeft hij inmiddels overwonnen, maar ook nu nog is duidelijk dat Seasick Steve nog jaren vooruit kan. De rauwe stem van Steve en zijn emotionele performance waren ook in 013 wederom een recept voor een geweldige show. We hadden er al voor gewaarschuwd.

Foto’s (c) Rob Verbrugge

Deel: