The Furious Seasons is een akoestisch trio uit Los Angeles, bestaande uit David Steinhart (zang, akoestisch gitaar, percussie), zijn broer Jeff Steinhart (bas, toetsen) en P.A. Nelson (akoestische en elektrische gitaren, zang). Zij combineren de schrijverskwaliteiten van David Steinhart met grote muzikaliteit.

Met ‘Now Residing Abroad’ is onlangs hun zesde album verschenen met daarop dertien nummers, waarvan er twaalf eigen composities. De titel slaat op mensen die om welke reden dan ook hun land moeten ontvluchten, of wiens ouders of grootouders dit moesten doen, en nu vreemdelingen zijn in hun eigen land. Ook de situatie na de verkiezing van Trump wordt aangehaald. Niet dat dit een politieke plaat geworden is, maar het is wel de rode draad die er doorheen loopt. Verwijzingen hiernaar zijn te horen in nummers als ‘Tethered’, ‘The Loyal Canadians’ en ‘Marathon’. Door de bezongen onderwerpen zou je een boze en venijnige plaat verwachten, maar de heren weten dit alles te verpakken in mooi uitgevoerde nummers. Mijn favorieten zijn ‘So Sorry Adele’ en het al eerder genoemde ‘Tethered’. (7/10) (Stone Garden Records)

Deel: