Dustin Douglas & the Electric Gentlemen is een bluesrocktrio uit Pennsylvania. Bij het beluisteren ervan wordt de luisteraar meteen mee teruggenomen naar de toptijd van dit muziekgenre, namelijk de zestiger en zeventiger jaren. Herinneringen aan Led Zeppelin, Rory Gallagher en Jimi Hendrix komen langs. Opvallend is hierbij het stevige drumwerk van Tom Smallcomb en de bas van Matt “The Dane” Gabriel, die de hele zaak bijeen houdt. Zanger en gitarist Dustin Douglas is een uitstekende gitarist, in wiens spel de invloeden van de al eerder genoemden duidelijk in doorklinken.

Dustin Douglas & the Electric GentlemenNa een cd in 2016 en een EP in 2017 is onlangs met ‘Break It Down’ de tweede volwaardige cd uitgekomen. Hierop staan dertien door Douglas zelfgeschreven nummers. Met de heren Smallcomb en Gabriel als stevig fundament krijgt Douglas alle gelegenheid zijn kunsten als zanger en gitarist te tonen. Soms brullende, dan weer soulvolle zang en altijd begeleid door smaakvol en soms fel gitaarwerk. Geboden wordt een fraaie variatie van bluesrock en ballads. Speciale vermelding verdienen wat mij betreft het ouderwets klinkende ‘Turn Around’, de onvervalste bluesrock in ‘My Time Is Precious’ en de ballad ‘Ain’t No Denying’, die naar southern rock neigt. (7/10) (eigen beheer)

Deel: