Al een week lang werden er op de social media accounts van ex-Beatle Paul McCartney mysterieuze aanwijzingen geplaatst die zouden zinspelen op een nieuw album. Vandaag verscheen dan eindelijk de officiële aankondiging. Op 7 september zal het nieuwe album ‘Egypt Station’ verschijnen. Tegelijkertijd met de aankondiging verschenen er al twee nieuwe nummers van het album: ‘Come On To You’ en ‘I Don’t Know’.

Het album zal 14 nieuwe nummers bevatten, waaronder twee instrumentale nummers: ‘Station I’ en ‘Station II’. Met deze songs zal het album openen en eindigen. Voor het album werkte McCartney samen met producer Greg Kurstin, die bekend is van zijn werk met o.a. Adele, Beck en Foo Fighters. In het persbericht omschrijft McCartney het album als een muzikale reis waarbij ieder nummer als het ware een ander station is. Kleine details worden er al prijs gegeven. Zoals “an acoustic meditation on present day contentedness (‘Happy With You’), a timeless anthem that would fit on virtually any album of any McCartney era (‘People Want Peace’), and an epic multi-movement closer clocking in at seven minutes with a song suite structure harkening back to the days of Paul’s previous combos (‘Despite Repeated Warnings’)”.

‘Egypt Station’ zal McCartney’s eerste nieuwe album in 5 jaar worden. In 2013 verscheen zijn vorige album ‘New’. Echter in de tussentijd zat de ex-Beatle niet bepaald stil. Zo werkte hij samen met Kanye West en Rihanna (waarmee hij na jaren weer een hit scoorde met het nummer ‘FourFiveSeconds’). Ook bleef hij ongestoord doorgaan met touren, wat hem de afgelopen jaren o.a. twee keer in de Ziggo Dome en in 2016 op Pinkpop bracht.

Deel: