De in Mississippi geboren zangeres Keeshea Pratt is iemand die blues en soul op een uitstekende wijze weet te vermengen. Vanaf haar zesde al heeft zij het podium gedeeld met mensen als Bobby Rush, Eddie Cotton en Reverend James Moore. Inmiddels woont zij in Houston, Texas. Met haar band won zij dit jaar de International Blues Challenge in Memphis en met ‘Believe’ is nu de debuut-cd verschenen. De 8-koppige band zou zo uit de studio’s van Motown weggelopen kunnen zijn en wordt geleid door bassist Shawn Allen, die ook alle nummers van de cd heeft (mee)geschreven.

Op de cd vinden we twaalf nummers, die zich allemaal binnen het stramien van de bluesachtige soul (of andersom) vinden. Nummers als ‘Make It Good’ en ‘Out Of My Mind’ zijn onvervalste soul. Lekker dansbaar zijn de funky ‘In The Mood’ en ‘Believe’. De blues komt aan de beurt in ‘Have A Good Time Y’all’ en ‘Shake Off These Blues’ en in ‘Home To Mississippi’ horen we onvervalste countryblues. Een zeer overtuigende debuut-cd. Zo horen we het graag. (8/10 (eigen beheer)

Deel: