De Britse synthpopact Years & Years, die afgelopen weekend op Pinkpop stond, komt op 25 januari 2019 voor een concert naar AFAS Live, Amsterdam. De show is onderdeel van de uitgebreide Palo Santo Tour door het Verenigd Koninkrijk en Europa. Op 6 juli verschijnt het nieuwe album ‘Palo Santo’. De kaartverkoop voor het concert start aanstaande vrijdag, 22 juni, om 10.00 uur via Ticketmaster.

Terwijl Years & Years in de startblokken staat om het langverwachte nieuwe album uit te brengen, maakt de band nu zijn grootste tour ooit bekend door het Verenigd Koninkrijk en Europa. De afgelopen maanden traden ze opnieuw op de voorgrond van de Britse pop en zijn ze inmiddels niet meer te stoppen. Op dit moment bestormt het trio, met frontman Olly Alexander, de UK charts met hun nieuwste single ‘If You’re Over Me’, ging onlangs hun korte film ‘Palo Santo’ in première tijdens BAFTA en traden ze op bij Graham Norton. Het is dan ook geen verrassing dat Years & Years nu de tourdata bekendmaakt.

Palo Santo is het tweede album van Years & Years en verschijnt op 6 juli. Het kondigt de verovering van het wereldpodium door de band aan, die altijd intuïtief verbonden is met authentieke klassieke Britse pop. Centraal staat Olly, een frontman waarvan er maar een in zijn generatie is en meer dan anderen de verantwoordelijkheden van een popster begrijpt. Zijn persoonlijke groei en ambitie wordt op het album gereflecteerd door een kleurrijke mix van samenwerkingen, die lopen van aanstormende artiesten als Kid Harpoon en Greg Kurstin tot gevestigde namen als Julia Michaels en Justin Tranter. Net zoals in hun geprezen live shows weet Years & Years op het nieuwe album een bijzonder gemeenschapsgevoel te creëren waarbinnen de minderheid altijd de meerderheid is en iedereen welkom is.

De band zal de authentieke, zelf gecreëerde, fascinerende wereld van ‘Palo Santo’ tot leven brengen gedurende de tour. Met Olly, die evenveel inspiratie haalt uit cult sci-fi als de multi-sensorische pop van Prince, Bowie of Gaga, schept Years & Years een ideale ruimte waarbinnen ze hun meest intieme en persoonlijke verhalen vertellen over identiteit, seksualiteit, optreden en tenslotte wat het betekent om mens te zijn.

Deel: