De excentrieke Deense singer-songwriter en producer Lydmor, oftewel Jenny Rossander, geeft op 21 november een concert in Paradiso. Kaarten voor deze show zijn te bestellen via de website van Ticketmaster.

Nederland
Met dit optreden wordt het Lydmor’s derde bezoek aan ons land. In januari gaf ze namelijk een concert op het grootste Europese showcase festival Eurosonic in Groningen. En begin deze maand was ze te zien op Vestrock in Hulst. Bij terugkomst in het najaar, zal ze echter gewapend zijn met haar debuut album ‘I Told You I’d Tell Them Our Story’ dat op 28 september verschijnt.

Debuutalbum
Voor Lydmor is het haar derde langspeler, maar voor Nederland wordt het haar debuut. De eerdere twee zijn niet in Nederland uitgebracht. De basis voor het album ligt in Shanghai. Nadat zo’n beetje alles in haar leven instortte, besloot Lydmor in 2016 om tijdelijk naar deze Chinese metropool te verhuizen. Gaandeweg werd deze stad een plek vol inspiratie voor dit album, wat heeft geresulteerd in een verzameling moderne electro-pop liedjes die balanceren tussen licht en donker. Liefdevol en kil. En orde en chaos.

Live beleving
Al deze elementen komen ook live ten volste tot hun recht. De optredens van Lydmor zijn altijd dynamisch en krachtig. Ze springt en danst. Ze zingt en schreeuwt. Ze flirt en knuffelt. En voordat je het in de gaten hebt, heeft de onbevangen Deense al een plek in je hart verovert.

Deel: