Rootsmuziek of Americana, hoe je het ook wilt noemen, hebben altijd de interesse gehad van Dieter van der Westen. Maar een nummer één hit had hij in Marokko met de Noord-Afrikaanse groep Kasba, waarmee hij achttien jaar door Europa, Amerika en Zuid-Amerika toerde. Voorheen verscheen al het album ‘Save My Memories’, dat niet echt opviel. Twee jaar geleden kwam ‘Old Oak Tree’ uit, dat nu is opgevolgd door ‘Me And You’.

Dieter van der Westen BandOp ‘Me And You’ staan tien nummers, waarvan negen door Van der Westen zelfgeschreven, autobiografische stukken zijn. In tegenstelling tot de voorganger wordt van der Westen hier begeleid door een complete band, bestaande uit Eric van der Westen (bas), Joost Abbel (banjo, dobro), Aron Raams (electrische gitaren) en Gijs Anders van Straalen (drums, percussie). Als gast horen we Mirte de Graaff op viool. Binnen het spectrum van de Americana weet Van der Westen een goede mix aan stijlen naar voren te brengen. Bedachtzame luisterliedjes, en ook country, zoals in de cover ‘Jesse James’, een neiging naar southern rock in ‘Heart Of Mine’, of funk in ‘Take Me Higher’ maken hiervan een goed gevarieerd album. De teksten zijn het absoluut waard om goed te worden beluisterd, muzikaal zit het allemaal prima in elkaar. Prima album. (8/10) (eigen beheer)

Deel: