En weer iets fraais van onze zuiderburen. Nog maar enkele jaren geleden toerde hij de Benelux en omstreken rond met Fried Bourbon. Hiervan gingen de leden ieder huns weegs, zowel letterlijk als figuurlijk. Mondharmonicaman Steven Troch pakte de Chicagoblues op en Tim Ielegems koos meer voor de rock ’n roll en rhythm ‘n blues. Laatstgenoemde heeft nu met zijn Rhythm Revue zijn tweede cd uitgebracht. De band bestaat naast zanger/gitarist Tim uit Dennis Tubs (drums), Boss (bas) en Bart Stone (saxofoon). Daarnaast zijn James Harman (harmonica, producer), pianist Gene Taylor en zangeres Kathleen Vandenhoudt aanwezig.

Zoals gezegd, de r&b en r&r is leidend en dat is meteen duidelijk met de opener ‘Drop You Like A Bad Habit’. En zo swingen we door de twaalf nummers. Het door Harman geschreven ‘Icepick’s Shakedown Th’owdown’ en Tims eigen ‘I Wanna See You Baby’. Een speciale vermelding verdienen het lome ‘The Way It’s Gonna Be’ en de Pee Wee Crayton cover ‘Blues After Hours’. Een prima album. (7/10) (Rhythm Bomb)

Deel: