Zaterdag 26 mei 2018 vond de tweede editie van Central Park Festival plaats in Utrecht. Net zoals de vorige editie was het deze keer weer helemaal uitverkocht. Duizenden bezoekers bezochten deze dag het park in deze tropische temperaturen. Voor wie nog niet bekend is met dit enorme festival, is het zeker een aanrader om het voor volgend jaar eventjes te gaan checken. Het wordt ook wel het walhalla genoemd onder de fans van de Nederpop. Met onder andere Kensington, Anouk, Chef Special en Haeven in de line-up is er aan een feestje geen gebrek.

Uitverkocht
Het festival was wederom weer helemaal uitverkocht, en dit was te merken! Na een uur of drie stond het terrein zwart van de mensen. Druk, warm, maar super gezellig. De rijen voor de muntverkoop en bij de bars waren prima te doen, maar helaas waren de eettenten te druk. Natuurlijk heb je de spitsuren, maar dit had beter gekund. De toiletten waren er in overvloed en dit was dus goed geregeld.
Net zoals bij de vorige editie was het dit jaar wederom erg tropisch weer. Met temperaturen rond de 30 graden was er een grote schreeuw om water. Er waren gratis drinkpunten geplaatst, maar hier stonden enorme rijen voor en ze waren al erg snel leeg. Jammer, want voor een flesje water bij de bar betaalde je €6,- (twee muntjes) . Een ander alternatief om af te koelen was op of bij het zwanenmeer. Er was een mogelijkheid om een zwanenbootje te huren om rustig over het meer te gaan dobberen. Zwemmen ging helaas niet aangezien er blauwalg in het water zat. Al met al, het was prima te vertoeven op het terrein.

Main stages
Los van de drukte en de temperatuur was de mainstage geweldig. Het geluid was goed, ook al stond je achteraan. Naast het podium hingen twee grote schermen waardoor het ook achterin goed te zien was wat er allemaal op het podium gebeurde.

Wulf_Central_ParkWulf mocht het spits afbijten waar hij goed in slaagde. Het publiek werd opgewarmd (voor zover dit nog nodig was met deze hitte…) en de dag zag er veelbelovend uit.

Om 15:00 uur kwam Kensington het podium op. Ondertussen was het publiek enorm toegenomen en stond iedereen te popelen.

Kensington_Central_ParkKensington stond vorig jaar ook al op het festival, maar sloot toen het festival af. Anders dan vorig jaar is dat ze deze keer dus al vrij vroeg speelden. Ze speelden de welbekende hits maar ook de wat mindere bekende nummers. Het publiek vond het geweldig en ging goed los. Na Blaudzun & The Brahms was Haevn aan de beurt.

Een band die erg snel erg bekend is geworden en binnenkort in Carré speelt: Haeven. Ze hebben vorige maand hun nieuwe debuutalbum ‘Eyes Closed’ uitgebracht die ze vol trots speelden. De muziek is misschien net wat te rustig voor een festival, maar het was prachtig.

Toen kwam er om iets voor negen uur de veelbeloofde Chef’special, één van de hoofdacts.

Veel mensen kwamen speciaal voor deze band en de diehard fans stonden dan ook al tijden te wachten in de voorste rij. Zanger Joshua Nolet had veel contact met het publiek, wat iedereen erg kon waarderen. Ze speelden onder andere ‘Nicotine’ en ‘Amigo’ waarbij het dak eraf ging.
Ten slot mocht Anouk afsluiten, en dit deed ze ge-wel-dig. De Haagse rockzangeres speelde veel bekende nummers van haar oude én nieuwe albums. Ze zong alles loepzuiver en had aardig wat verhalen tussendoor, wat ongebruikelijk is voor haar. De sfeer was geweldig en iedereen zong luidkeels mee.

Anouk_Central_ParkDe avond werd afgesloten met een groot vuurwerkspektakel en iedereen ging met een big smile naar huis.

Al met al was het festival een groot succes. Fijne sfeer, leuk publiek en geweldige artiesten. De datum van de kaartverkoop voor volgend jaar is alweer bekend en we hopen er dan weer te kunnen zijn!

Foto’s (c): Irene Witpaard

Deel: