Met gepaste trots presenteert Sziget de laatste aankondiging voor de veelbelovende 2018-editie. Onder meer Bonobo, Yellow Claw, Oscar and the Wolf en Flux Pavilion maken de line-up compleet. Naast eerder bevestigde acts als Arctic Monkeys, Kendrick Lamar, Gorillaz, Lana Del Rey, Mumford & Sons en Dua Lipa zijn zij tussen 8 en 15 augustus te zien op The Island of Freedom in Boedapest.

De Britse multi-instrumentalist en dj Bonobo zal deze zomer een speciale live set geven op Sziget. Een ander multi-talent dat zijn opwachting maakt op het eiland is de EDM-producer, dj en singer-songwriter Flux Pavilion, met name bekend van zijn grote hit ‘I Can’t Stop’. Ook het Nederlandse duo Yellow Claw prijkt op het affiche en zal het publiek voorzien van een unieke mix van trap, hiphop, dubstep en hardstyle. Vanuit België is de komst van de electropopact Oscar and the Wolf bevestigd. Daarnaast zijn de R&B-act Rhye, de house-dj Michael Calfan en de experimentele act What So Not toegevoegd.

Sziget vindt jaarlijks plaats op het Obudai-eiland in Boedapest. Iedere augustus wordt dit eiland omgetoverd tot The Island of Freedom, waar zo’n 450.000 Szitizens uit meer dan 100 verschillende landen samenkomen voor een uitgebreid aanbod aan muziek, kunst, cultuur, circus, dans, theater en meer. Dit jaar bestaat de line-up uit wereldsterren als Kendrick Lamar, Arctic Monkeys, Kygo, Gorillaz, Dua Lipa, Shawn Mendes, Lana Del Rey en Mumford & Sons, die zelfs hun enige Europese festivalshow van het jaar geven op Sziget 2018!

Deel: