Het grootste gratis (familie-)popfestival in Zuid-Limburg presenteerde op moederdagt twaalf aanstormende acts met veelal spiksplinternieuw werk. Het regent nieuwe albums/primeurs in Geleen met Moederdag! Van hard tot hiphop en rock; van werelds tot regionaal. Maxazine was er bij en selecteerde enkele acts van hoog niveau!

Power to the Pipo

Power to the Pipo is een van de grootste aanstormende talenten van Nederland. Hun nieuwe album ‘Leipe Shit’ komt 16 mei officieel uit tijdens een releaseparty in de Melkweg, met gasten als Hans Dulfer, Kim Hoorweg en Anton Goudsmit. Power to the Pipo is knetter mesjokke, en dat lieten ze zien en horen tijdens Mama’s Pride. De band komt oorspronkelijk uit Limburg, maar liet in Geleen horen dat ze niet voor niets inmiddels Amsterdam voor zich aan het winnen zijn. Een flinke portie funk, een ferme scheut soul en een briesje jazz en volle bak energie, dat is Power to the Pipo.

Jeangu Macrooy

Vanuit Paramaribo kwam Jeangu Macrooy langs in Geleen. Macrooy’s debuut-EP verscheen 2 jaar geleden en vorig jaar kwam ook in samenwerking met producer Perquisite (juist ja, die van Pete Philly) zijn eerste album ‘High On You’ uit. Dit album is zo energiek en zo enorm dansbaar, en bij vlagen ook nog eens bloedmooi verstild melancholisch.

Jeangu klonk op Mama’s Pride als een vernieuwende soul-veteraan die een nieuw spoor trekt op het pad dat de Donny Hathaway’s van deze aarde voor hem effenden. Soms wat rockiger, dan weer wat poppiger. En, hij is met nieuw werk bezig, waarvan we in Geleen helaas te weinig konden horen! Jeangu is een rising star aan het Surinaams-/NL-popfirmament en dat bleek ook wel uit zijn optreden in het Zuiden.

Baloji

Rapper, dichter, muzikant, regisseur en creative director voor diverse merken en fashion-model voor Louis Vuitton, Burberry, Kris Van Assche en Diesel+Edun. Baloji dus, stond ook op Mama’s Pride. Zijn 1e album ‘Hotel Impala’uit 2008 trok al direct de aandacht destijds.. De Congolese versie van dat project, ‘Kinshasa Succursale’ (2011) kreeg van de pers wereldwijd lovende recensies, dus met Baloji zit het wel goed. En dat bleek, want de Congolees wond het publiek om zijn vinger.

Foto’s (c) Patrick Strouken

Deel: