Steve Coy, na frontman en zanger Pete Burns het bandlid dat het langste lid was van de new wave band Dead Or Alive is op 56-jarige leeftijd overleden. Het trieste nieuws is naar buiten gebracht door de vrouw van Steve, Marina. Zij postte het bericht op FaceBook, details over de omstandigheden omtrent het overlijden van Steve zijn nog niet bekend.

Steve Coy, geboren in 1962 te Harrow, trad als drummer in 1982 toe tot Dead Or Alive, kort voordat de band een contract ondertekende bij Epic Records. Hun debuut album ‘Sophisticated Boom Boom’ had matig succes in 1984, van dit album kwam Dead Or Alive’s eerste Top 40 hit, een cover van KC & The Sunshine Band’s ‘That’s The Way I Like It’. In november van datzelfde jaar bracht de band de single ‘You Spin Me Round’ (Like A Record) uit, dat wereldwijd een enorme hit werd. Van het album ‘Youthquake’ kwamen nog drie singles, ‘Lover Come Back To Me’, ‘In Too Deep’ en ‘My Heart Goes Bang’.

Hun derde album ‘Mad, Bad and Dangerous to Know’ deed het niet best. De eerste track van het album getiteld ‘Brand New Lover’ behaalde nét de Britse Top 40, net als ‘Something In My House’. Vanaf 1988 bestond de band uit slechts twee personen, Pete Burns en Steve Coy; de drummer nam alle muzikale taken op zich voor hun volgende album ‘Nude which’, dat ondanks het feit dat het in hun thuisland geen succes was in Japan de 1e plaats behaalde in de hitlijsten.

Burns en Coy gingen verder als de kern van Dead Or Alive met het uitbrengen van de albums ‘Fan The Flame’ (Part 1) (1990), ‘Nukleopatra’ (1995) en ‘Fragile’ (2000). Coy werd ook de band’s manager en was betrokken bij de samenstelling van de uitgebreide box set ‘Sophisticated Boom Box MMXVI’, dat kort na het overlijden van Pete Burns uitkwam.

Deel: