Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Garland Jeffreys in Paradiso.

Concerttip dinsdag 17 april: Garland Jeffreys in Paradiso

“Brooklyn-born” singer-songwriter Garland Jeffreys mag met een carrière van meer dan veertig jaar met recht en trots de titel ‘oude rocker’ dragen. Hoewel rocker de lading niet geheel dekt. Het meest bekend is hij van het nummer ‘Matador’ van begin jaren tachtig en ‘Hail Hail Rock ‘N Roll’ van begin jaren negentig. En dat zijn nummers met sterke invloeden van reggae, soul en R&B. Zijn nummers ademen de straten van New York en rocken als Lou Reed en de Rolling Stones op één podium, getuige zijn laatste plaat uit 2017, ‘14 Steps to Harlem’. Van proto-punk tot rock tot folk tot blues en reggae (volgens Bob Marley was Jeffreys “the best interpreter of reggae in the US”) Jeffreys muziek en zijn samenwerkingen beslaan een breed spectrum. Zo werkte hij samen met o.a. Dr. John, The E Street Band, John Cale, Michael Brecker, Larry Campbell, The Rumour, James Taylor, Sly & Robbie, Sonny Rollins, Linton Kwesi Johnson, Bruce Springsteen, U2 en Lou Reed.

De 73-jarige songwriter blijft leveren wat fans intussen van hem gewend zijn, edgy emotionele rauwe teksten gecombineerd met een soepele stem en een schijnbaar onbeperkt arsenaal aan stijlen.

Voorprogramma: MAXIMUS
Yannick Uyttenhove, beter bekend als MAXIMUS is een singer-songwriter op bas en contrabas. Uyttenhove speelde al bij Luka Bloom, Garland Jeffreys, Racoon, Novastar en Trixie Whitley, maar bracht zelf reeds 2 eigen albums uit. Na een 2-jarige theatertournee met sportpresentator Karl Vannieuwkerke, trok de bassist naar zijn familie in Canada om nieuwe songs te schrijven. Dit resulteerde in de EP ‘Maple Leaf Sessions’, die in november 2016 werd gereleased. Live bestaat “de band” enkel uit een bas, een contrabas, een footboard en een loopstation, allemaal bespeeld door Uyttenhove zelf. Op deze manier brengt hij songs met een knipoog over de magie van verleiding in Amsterdam en zelfs een ode aan de Tour de France. MAXIMUS speelde in het Sportpaleis op Humo’s Pop Poll en tourde solo als voorprogramma van Novastar in de Benelux. Zelfs een uitverkochte Lotto Arena behoorde tot die reeks. Op dinsdag 17 april warmt hij de zaal op voor niemand minder dan Garland Jeffreys.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: