Twee jaar geleden hoorde ik voor het eerst van Gus Spenos toen ik zijn debuut-cd “If You Were Gold, Baby” toegestuurd kreeg. Ook een blik in het internet maakte mij niet veel wijzer, behalve dan dat hij van beroep neuroloog is. De muziek sprak in ieder geval voor zichzelf en de heer Spenos bleek een zeer getalenteerd saxofoonspeler en zanger te zijn.

Onlangs is zijn tweede album “It’s Lovin’ I Guarantee” uitgekomen en ook hier weet hij met een groep uitstekende muzikanten een prima plaat te maken. Vier van de dertien nummers zijn geschreven door Gus Spenos en pianist Collin DeJoseph zelf. Wat stijl betreft bevindt de muziek ergens tussen de jumpblues en rock ’n roll. De opener “It’s Lovin’ I Guarantee” van Spenos/DeJoseph, zorgt dat meteen de voetjes van de vloer gaan. Het is duidelijk dat Spenos en zijn band goed zijn voor een feestje. Mijn persoonlijke favorieten zijn het door Spenos en DeJoseph geschreven “Livin’ Is A Crime” en het van Jimmy Rushing bekende “Fool’s Blues”. (7/10)  ( Eigen beheer)

Deel: