Na vier geslaagde edities wordt La Truite Magique opnieuw georganiseerd volgens het succesvolle concept van intimiteit en exclusiviteit. De vijfde editie van La Truite Magique vindt plaats van 10 t/m 12 augustus in de Vallei van herberg La Truite d’Argent in Houffalize in België. De reeds bevestigde acts zijn: Eilen Jewell (USA), True Strays (UK), The SIlverfaces (NL), Chemtrails (UK), Dadawaves (BE), Freeborn Brothers (POL), Funke and the Two Tone Baby (UK), June Bug (FR), Love Machine (DE), Porridge Radio (UK) Scott Yoder (USA), Snowapple (NL), Trongate Rum Riots (SCO) en Uncle Wellington (BE).

La Truite Magique is een kleine ontspannen variant van de grote festivals en is gericht op mensen die graag nieuwe dingen willen ontdekken. Een festival op mensenmaat, met ruimte en bossen in een feeërieke vallei in de Ardennen. Een weekend lang ver weg van de bewoonde wereld om de boel de boel te laten. La Truite Magique staat voor drie dagen ontspannen genieten, lekker eten met als basis een tof muziekprogramma verdeeld over drie podia waardoor het een unieke beleving wordt.

De organisatie van het festival is in handen van Peter Pan Speedrock oprichter Bob Muileboom en Henja Govers. Bob Muileboom: “Muzikaal wordt de magie verzekerd door een spannende mix van genres. Waar we vooral op letten, is dat we zo weinig mogelijk bands programmeren die op de Nederlandse en Vlaamse festivals te zien zijn. Op deze manier ontdekt de bezoeker veel nieuwe acts in een mooie omgeving. Dan heeft het dus zin om naar de Ardennen te rijden! Geen rock georiënteerde line-up maar een affiche die – geheel in lijn met onze sprookjesachtige locatie van het festival – een stuk fantasierijker wil zijn”.

Deel: