Red’s Blues is een band uit Sacramento, Californië, gevormd rond het echtpaar Grigsby. Zangeres Beth Reid-Grigsby en haar man, bassist Richard ‘RW’ Grigsby. Laatstgenoemde heeft een BMA-Award en een Grammy-nominatie in de kast staan. Gitarist en harmonicablazer Dave Earl en drummer Tim Wilbur maken het kwartet compleet. Soms spelen zij als trio, zonder Wilbur, of als 5-mansformatie. Daarvoor doen dan mensen als bijvoorbeeld Steve Freund, Rusty Zinn of Mark Hummel of iemand anders mee met het kwartet. Beth zong enkele jaren geleden in een andere band en vond dat ze te weinig blues mocht zingen. De suggestie was om zelf een eigen band op te richten. Zo gezegd, zo gedaan, Red’s Blues was geboren. En ‘red’ verwijst naar de haarkeur van Beth.

Met ‘You Knock Me Out’ heeft de band haar tweede cd uitgebracht. Hierop staan dertien nummers, waarvan er zes door de heer en mevrouw Grigsby zelf zijn geschreven. De overige zijn covers van Jimmy Reed, Memphis Minnie, Big Bill Broonzy en Memphis Slim. Het eigen werk past naadloos tussen de ‘echte blues’-klassiekers. En dat is ook precies waar de band vol voor uitkomt. Geen rock, geen jazz, maar echte blues met de oorsprong in de Mississippi Delta. En daar is de band prima in geslaagd. Mijn favoriete nummers zijn de zelfgeschreven ‘Poor Girl’ en ‘Baby Walk On’ en de Broonzy cover ‘Lonesome Road Blues’. (7/10)  (Sherry and Ray Records)

Deel: