Na The Chemical Brothers, Soulwax, Booba, Mura Masa, Tyler, the Creator, Nekfeu, alt-J, Paul Kalkbrenner en een honderdvijftig-tal andere namen, staat er nieuwe golf klaar om de programmatie van de Last Arena en de Boombox af te ronden.

L’Entourage komt terug, samengesteld uit leden van 1995 en $-Crew. Het centrale figuur is niemand minder dan Nekfeu die Dour door zijn solo-optreden op zondag 15 juli, het volledig weekend komt vergezellen. Ze keren terug naar Dour en nemen deze keer een exclusieve show in België mee. Voor de 30ste editie heeft Dour een andere exclusieve show klaar staan: het project Gangue. Het idee rond het project is simpel: een creatie met 3 artiesten, elk vertegenwoordigen ze het gebied van een van de festivals. De deelnemende producers zijn: Haring, La Fine Equipe en Fulgeance.

Een andere supergroep die Dour verwelkomt, ditmaal in de jazz, is R+R=NOW. R+R=NOW is de samenwerking rond pianist Robert Glasper en de wereldwijd erkende musici Taylor McFerrin, Derrick Hodge, Justin Tyson, Christian Scott en Terrace Martin. Daarnaast vind je nog enkele beukende Amerikaanse hiphoppers. Beginnend met de koning, DJ Premier, aanzien door velen als een van de beste producers allertijden. We vinden er ook 3 geniale rappers klaar om hun volwassen schoenen aan te trekken: ILoveMakonnen uit Atlanta, Ski Mask en de Californische Lil Xan.

Uiteraard kan de Belgische hip hop niet achterblijven, STIKSTOF,k Isha, L’Or du Commun, Krisy, La Smala en Le 77. En natuurlijk mogen we de peetvader van scène niet vergeten en hip-hop curator van het festival, Lefto in eigen persoon. Net als ieder jaar host hij een volledige dag de Boombox. Wereldwijd zijn er een pak andere geniale projecten bijgehaald, zoals de Zuid-Afrikanen BCUC, het duo uit München Schlachthofbronx, de Argentijnse Nathy Peluso, de Engelse AJ Tracey en Benji B, het Canadees duo Keys N Krates en de reünie van de 2 Nederlanders Jarreau Vandal x Full Crate. Als laatste maar zeker niet als minste verwelkomt Dour de 2 Franse projecten Kanka en een favoriet van de festivalgangers, Fakear uit Caen.

Deel: