Palace Of The King komt uit Australië, bestaat sinds eind 2012 en heeft tot nu toe tussen 2013 en 2016 drie EP’s en twee LP’s uitgebracht. Daar komt op 23 maart aanstaande hun derde volledige LP ‘Get Right With Your Maker’ bij, gevolgd door een Europese tour in april dit jaar.

In november 2017 kondigde de band de komst van hun derde LP al aan middels de eerste single ‘It’s Been A Long Time Coming’ een lekker swingend no nonsense rock n roll-nummer in de stijl van hun landgenoten AC/DC. De tweede single kwam op 24 februari uit en dat is het openingsnummer van de plaat ‘I Am The Storm’ en wat op valt is dat direct de Psychedelische The Doors-achtige Bluesrock naar voren komt middels een heerlijke smerige vette hammond wat in het nummer verwerkt is.

Persoonlijk ken ik de band alleen van hun tweede LP ‘Valles Marineris’ uit 2016 en toen maakte de band bij mij al een erg goede indruk. De stijl van Palace Of The King is het beste te omschrijven als een mix van Hardrock met heavy riffs en Psychedelische bluesrock. Hou je van bands als The Doors, Led Zeppelin, Airbourne, Cry of Love, BlackBerry Smoke, Crobot, AC/DC en The Black Crowes dan ga je deze band zeker te gek vinden!

De plaat telt in totaal 10 nummers en duurt zo’n 43 minuten. Zanger Tim Henwood klinkt als een jonge Robert Plant en dat is heerlijk om naar te luisteren. Je wordt ook gewoon echt vrolijk van deze plaat! Heerlijke nummers. Het rockt, het is Bluesy dan weer Southern rock-achtig en met het horen van bijvoorbeeld een nummer als Said The Spider To The Bird zou ik willen zeggen: Deze band is gewoon een hele vette nieuwe Blues-sensatie!!

Uitschieters op deze plaat zijn ‘A Dog With A Bone’, ‘Horizon’, ‘Fly Like An Evil’ (heerlijke psychedelische gitaar en keyboardsolo) het Black Crowes-achtige ‘Back On My Feet Again’ en ‘Said The Spider To The Bird’. Ik hoop echt dat deze band een goede kans krijgt in Europa en dat wij er nog veel van mogen gaan zien en horen! Is er dan echt geen kritiek op dit album? Jawel! Een klein puntje dan en dat is dat sommige nummers misschien wat op elkaar lijken. Maar daar is goed mee te leven. Play Loud!! (8/10) (Golden Robot Records)

Deel: