Op vrijdag 4 mei verschijnt ‘Naughty Naughty Violence’, het tweede album van Canshaker Pi, via Excelsior Recordings. Onlangs bracht de band het nummer ‘Put A Record Out’ al uit, een van de sleutelnummers op de nieuwe plaat. De band speelde deze week op SXSW in Austin, Texas en start begin mei een tour door Europa. Op 4 mei presenteert de band het nieuwe album met een exclusieve show in het Skatecafe in Amsterdam.

Canshaker Pi maakte indruk op de afgelopen editie van Eurosonic-Noorderslag. Door grote Engelse blogs werd de band genoemd als een van de hoogtepunten van het festival. Volgend op dit succes trapt de band op 9 mei zijn Europese tour af in het Verenigd Koninkrijk en speelt twee shows op The Great Escape in Brighton.

De eerste plaat van Canshaker Pi verscheen eind 2016 en werd geproduceerd door Pavement-frontman Stephen Malkmus. Bij het opnemen van de nieuwe plaat koos de band een andere weg. Twee weken lang sloten de vier jonge Amsterdammers zich af op een verlaten Vlieland. Daar schreven ze de nummers die op ‘Naughty Naughty Violence’ zijn beland.

Eerder bracht de band de singles ‘The Indie Academy’ en ‘Pressure From Above’ uit. De meest recente single genaamd ‘Put A Record Out’ ontving goeie reacties en werd afgelopen week al gedraaid op BBC Radio1. De indrukwekkende video bij het nummer, gemaakt door Groningse videokunstenaar Hache, ging deze week in premiere.

In samenwerking met Paradiso presenteert Canshaker Pi presenteert ‘Naughty Naughty Violence’ met een exclusieve show op 4 maart in het Skatecafe in Amsterdam-Noord. De kaartverkoop is begonnen.‚Äč

Deel: