De line up voor Ribs & Blues 2018 is, op één plek na, ingevuld. De Amerikaanse groep The Brandos wordt de afsluiter op eerste Pinksterdag. Dat betekent dampende rootsrock met het karakteristieke rauwe stemgeluid van zanger Dave Kincaid. The Brandos doen af en toe Europa aan voor hun energieke live shows.

Het Engelse rocktrio The Brew is dan de knallende openingsact op het hoofdpodium; gitaargeweld met duidelijke invloeden van The Who en Led Zeppelin. Op de zondag van het festival zal tevens het afscheidsoptreden van gitarist Erwin Java bij King of the World plaatsvinden. Voor Erwin Java is Ribs & Blues de aangewezen plek voor een memorabel afscheidsoptreden. “Nog 1 keer vlammen in een grootse entourage,” aldus de gitarist die zich op zijn eigen muzikale projecten gaat richten. Met King of the World speelde hij 3 maal eerder op het Raalter festival en daarvoor ook al met Cuby & The Blizzards.

De allerlaatste act In het zondagprogramma volgt binnenkort. Op tweede Pinksterdag komt Ronnie Baker Brooks, de zoon van bluesmuzikant Lonnie Brooks, naar Raalte. Zijn songs, zang en gitaarspel verraden veertig jaar ervaring met blues en soul! De razende one man band Scott H Biram staat dan met eigenzinnige countrypunk op de Delta Stage van Ribs & Blues.

In totaal 21 acts uit binnen– en buitenland komen op zondag 20 en maandag 21 mei naar het grootste gratis toegankelijke roots & bluesfestival van Nederland! Voor de openingsavond op zaterdag 19 mei met Status Quo, Mothers Finest en Al McKay’s Earth, Wind & Fire is de voorverkoop in volle gang. Het festival-affiche is een mooie mix van gevestigde namen en opkomend talent in alle roots & blues(rock) verwante stijlen. Straattheater, een groot Kidsadventureland, de festivalmarkt en een gevarieerd aanbod van spareribs maken Ribs & Blues uniek voor jong en ouder.

Deel: