Enkele jaren geleden bereikte de toen 18-jarige Demi Knight de halve finale van De Beste Singer-Songwriter van Nederland, wat leidde tot de opname van een EP en een serie optredens. Inmiddels zijn we drie jaar verder en ligt het eerste album van Demi in de winkels. De uit Tiel afkomstige Demi de Ridder, zoals Miss Knight eigenlijk heet, is volgens de bij de cd meegeleverde informatie opgegroeid met de muziek van Dolly Parton en Loretta Lynn. Dat is duidelijk te horen, de countrymuziek is niet te negeren, maar deze jongedame gaat een stukje verder.

Demi Knight BudapestOp de cd ‘Budapest’ staan tien door Demi zelfgeschreven nummers. De titel is ontleend aan de Hongaarse stad, waar zij in alle rust haar nummers kon componeren. Haar band, bestaande uit Bram Schrijver (bas), Martijn Soeterbroek (drums), Sam van Ommen (gitaar) en Jasper Schalks (piano), levert een uitstekende begeleiding en is dienend aanwezig. Hierdoor komt het accent van de nummers meer op de teksten te liggen. Buiten de muziekstijl, die hierboven al te sprake is gekomen, is zij een goede songwriter. Luister maar eens naar een nummer als ‘Alcohol’. Behalve als de zaak wat meer gaat rocken, zoals in ‘The Winding Road’ en de rauwe bluesrocker ‘Walk Of Shame’, gaan de heren even flink los. ‘Budapest’ is een prima debuut-cd van een dame waar we nog nog veel van zullen gaan horen. (7,5/10) (Sonic Rendezvous)

Deel: