JAY-Z en Beyoncé gaan opnieuw samen op tournee. Zojuist hebben ze op hun eigen social media bekendgemaakt dat ze deze zomer met hun JAY-Z AND BEYONCÉ OTR II tour naar Europa komen. Op dinsdag 19 juni geven ze een concert in de Amsterdam ArenA. De kaartverkoop voor dit concert start maandag 19 maart om 10.00 uur via Ticketmaster.

Beyoncé brak in 1997 door met de meidengroep Destiny’s Child. Met wereldwijde hits als ‘No No No’, ‘Jumpin’Jumpin’ en ‘Say My Name’ waren de meiden niet meer weg te denken uit de hitlijsten. In 2005 nam zij definitief afscheid van Destiny’s Child, na in 2003 al een solo-album, getiteld ‘Dangerously in love’, te hebben uitgebracht met onder andere de hits ‘Crazy in Love’ (samen met haar echtgenoot Jay-Z) en ‘Baby Boy’, ging zij onder de naam Beyoncé verder als solozangeres. En met hits als ‘Irreplaceable’, ‘Halo’, ‘If I Were A Boy’ en ‘Beautiful Liar’ bleef ze topnoteringen halen in zowat elke hitlijst.

Naast haar solocarrière legde ze zich ook toe op het acteren. Zo speelde ze in ‘Dreamgirls’ (2006), waarmee ze een Golden Globe-nominatie verdiende, en had ze rollen in ‘The Pink Panther’ (2006), ‘Cadillac’ (2008) en ‘Obsessed’ (2009).

In 2004 trouwde Beyoncé met rapper Jay-Z. In 2014 ondernamen de twee ook al een wereldtournee. Jay Z is een van de succesvolste hiphopartiesten en ondernemers in Amerika. Wereldwijd verkocht hij 40 miljoen albums, terwijl hij Grammy Awards kreeg voor zijn muziekwerk, en met vele andere, grote artiesten samenwerkte. Daarnaast runt hij een zakelijk imperium dat zich bezighoudt met of investeert in onder meer kleding, schoonheidsproducten, basketbal en horeca.

Deel: