De Utrechtse singer-songwriter Lukas Batteau bracht afgelopen vrijdag zijn nieuwe studioalbum ‘Slow Traveler’ uit. De half Amerikaanse / half Nederlandse singer-songwriter maakte na enkele smaakvolle EP’s in 2013 definitief naam met zijn lovend ontvangen debuutalbum ‘Wasteland’. Dat album bracht hem succes, maar met de doorbraak verdween voor Batteau de magie van het musiceren. Tijd om het hoofd leeg te maken, tijd om zichzelf terug te vinden. “Het kwartje viel toen ik met mijn zoontje in het park liep en geraakt werd door de openheid en onbevangenheid waarmee hij de wereld tegemoet treedt. Geen agenda, geen hoger doel, vrij van enige bewijsdrang, gewoon genietend van het hier en nu.”

Het album werd met producer Steve Savage opgenomen in Nashville, Tennessee. Net als op ‘Wasteland’ werkte Batteau met producer Steve Savage in Nashville aan de nummers die op ‘Slow Traveler’ staan. Lukas Batteau reisde die kant op met slechts twee gitaren, een akoestische en een elektrische. Geen idee wat te kunnen verwachten. Eenmaal aangekomen bleek dat zijn producer toevallig in een huisje terecht was gekomen met ingebouwde studio, met kasten vol pedalen. Het leek net alsof het zo bedoeld was.

Dat hoor je duidelijk op de plaat en vandaag gaat de video van ‘The Car Crash’ in première, hier op Maxazine.

Deel: