Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Anvil in Gebr. De Nobel.

Concerttip donderdag 1 februari: Anvil in Gebr. De Nobel

Tijdens hun ’40 Years Of Pounding The Pavement Tour’ keren de Heavy metal legendes Anvil terug naar Europa. Met ruim 40 shows verspreid over 13 landen treden ze 1 februari op in de Gebr. de Nobel!

De kiem van Anvil werd in april 1973 in Toronto gelegd, toen Steve Kudlow en Robb Reiner samen muziek begonnen te maken. In 1978, toen Dave Allison en Ian Dickson zich bij het duo hadden gevoegd, ontstond de band LIPS, waaruit later Anvil voort zou komen. Drie jaar later brachten ze in eigen beheer het album ‘Hard ‘N Heavy’ uit. Kort daarna tekenden ze een contract met Attic en werd de naam van de band veranderd in Anvil. Begin 2009 verscheen ‘Anvil! The Story of Anvil’. De film ontving lovende kritieken en werd een doorslaand succes. Het bezorgde Anvil alsnog de erkenning waar het ruim 30 jaar voor had geknokt. De band trad in de zomer van 2009 op als voorprogramma van AC/DC in diverse Amerikaanse arena’s en op diverse grote festivals, waaronder Rocklahoma in de Verenigde Staten en Download in Engeland.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: