Vervlochten samenspel en samenzang zoals alleen verweven genen die kunnen brengen. Het is de perfecte omschrijving voor Clean Pete. De twee zussen brengen op 2 februari het nieuwe album ‘Afblijven’ uit, waarvan de gelijknamige eerste single onlangs verscheen. Zoals Blondie al zei: “Clean Pete is een band”. Tot ze je hart breken in elk geval…

Zoals alle fundamentele dingen in het leven komen de liedjes van Loes en Renée Wijnhoven in prachtige dualiteit. Koesteren en van je afbijten, viespeuk afblijven en hier komen, ijdelheid en jongens-nijd, naar buiten kijken en lekker binnen blijven. Levendige strookjes van alledag die uiterst precies en pijnlijk in liedjes zijn gegoten. Een cello sluimert onverbiddelijk een liedje in en Loes sabelt met lichte, bijna verontschuldigende sneer in haar stem een minnaar neer.

De lange haren waaien ook wild op dit album: in de eeuwige, weelderige boezem van The Beach Boys en jaren 70 doowop bands schreef Clean Pete een aantal moderne meedansers met surf-riffs en drumfills. De frisse energie van de popliedjes zorgt bij Clean Pete voor verrassend contrast – je waardeert je zachte bank pas echt wanneer je vol op een ritmesectie gaat zitten. Clean Pete is een band en samen rammen ze vuige, gruizige riffs van je favo doowop 70s popgroep door je sternum heen.

Afblijven verschijnt op 2 februari via Excelsior Recordings en is vanaf nu verkrijgbaar als pre-order.

Deel: