Al een aantal jaar is Leif de Leeuw een van de nieuwe beloftes van de Nederlandse blueswereld. Hij is een van die jonge muzikanten die met talent en lef voor een frisse wind zorgden. Nu is het principe van beloftes zo, dat deze op een bepaald moment ingelost moeten worden. En wat Leif de Leeuw betreft heeft hij hier ruimschoots aan voldaan. Een EP in 2014 en een eerste CD in 2016, diverse prijzen, talloze optredens op podia, festivals en tv hebben gezorgd dat niemand meer om hem en zijn band heen kunnen.

Op het ogenblik ligt zijn tweede CD met de titel ‘Until Better Times’ in de winkels met elf door de band zelfgeschreven nummers. Zangeres Britt Jansen heeft voor de teksten gezorgd, waarbij een nummer samen met Leif. De band bestaat uit de al genoemde Leif (gitaar, pedal steel) en Britt (zang, gitaar), samen met Tim Koning (drums, percussie) en Boris Oud (bas). Verder horen we Willem ’t Hart (harmonica, toetsen) en Jasper Ras (percussie), die ook voor productie en mix verantwoordelijk is. Op ‘Until Better Times’ laat de band de blues wat achter zich en gaat het meer de richting van de hardere rock op. En dat doen ze prima. Britt heeft een stem die zich goed voor dit genre leent. De nummers zitten goed in elkaar, zijn prima geschreven. Nummers die wat mij betreft een aparte vermelding verdienen zijn ‘Getting Older’ met de zogenaamd ‘twin-guitar’-aanpak die we van de Allman Brothers kennen, de ballad ‘Mr. Hangman’ en het emotionele ‘Dysphoria’.

‘Until Better Times’ is wederom een prima nieuwe plaat van de Leif de Leeuw Band. Een band die hiermee bewijst zich steeds verder te ontwikkelen. (Continental Records Service) (7,5/10)

Deel: