De Eindhovense pop punk band Call It Off is in 2013 opgericht en is momenteel bezig met hun eerste headline tour. Begin dit jaar kwam hun tweede album ‘Abandoned’ uit en ter promotie tourt de band nu twee maanden lang door Nederland. Als voorprogramma hadden ze afgelopen vrijdag de band Bottles Of Love meegenomen.

Bottles Of Love

Zonder enige introductie stapte de band Bottles Of Love afgelopen vrijdag het podium op en begon meteen het eerste nummer te spelen. Ze hadden maar een half uur en wilden duidelijk zoveel mogelijk nummers spelen. Het publiek had nog nooit van de band gehoord en stond rustig te kijken en te luisteren naar de band. Langzaam aan, nummer voor nummer, kreeg de band het publiek steeds meer mee. Misschien hierom, speelde de band deze avond ongeveer 40 minuten in plaats van 30 minuten. “We spelen vanavond iets langer dan normaal. Dit voor de liefhebbers in de zaal. En natuurlijk ook voor de niet liefhebbers.” aldus zanger Willem Jonker.

Terwijl de band een erg mooie set speelden bleek het drumpodium iets te klein te zijn voor drummer Robin Faas, het drumstel schoof langzaam naar voren en moest na elk nummer weer terug gedrukt worden. Op een gegeven moment maakte de band er maar een grapje van. Willem: “Hoe lang hebben we nog? Drie nummers?” Robin: “Drie nummers? Nog geeneens drie minuten.” En meer van dit soort grappen. En dit soort dingen horen misschien dan ook wel een beetje bij een punk show.

Call It Off

Ongeveer een half uur nadat Bottles Of Love het podium hadden verlaten was het tijd voor Call It Off. En net als Bottles Of Love kwamen de heren zonder introductie het podium op en begonnen te spelen. Call It Off heeft intussen natuurlijk ook geen introductie meer nodig. De afgelopen vier jaar hebben ze al op vele festivals gestaan en in het voorprogramma gestaan van verschillende bands. Ze spelen zeer toegankelijke poppunk met, zoals het hoort in dit genre, zeer veel energie. Vooral live is de band erg goed en staan de leden geen enkel moment stil en stuiteren ze over het podium.

Afgelopen vrijdag was dat niet anders. Vol energie werd het eerste nummer ingezet en het publiek volgde de band meteen en maakte er een feest van. Het concert was niet uitverkocht maar de zaal stond redelijk vol aan het begin van het optreden. Maar intussen was de show in de grote zaal afgelopen en kwamen er steeds meer mensen van die show nog even kijken in de kleine zaal. En de meeste bleven om van de show te genieten. Hierdoor stond de zaal halverwege de set van Call It Off bijna helemaal vol. De band speelde hoofdzakelijk nummers van hun laatste album en af en toe wat van hun eerste album.

Net als Bottles Of Love had ook Call It Off een probleem tijdens de show. Zanger en gitarist Maurice Bolier had niet lang voor het concert een foto geplaatst van zijn nieuwe gitaar, die hij tijdens deze show zou meenemen. De gitaar klonk geweldig maar na het eerste nummer begaf de gitaarband het echter. Er zat niks anders op dan zonder gitaarband verder te spelen terwijl iemand een poging deed om hem weer vast te maken. En dit alles zonder een noot te missen. De pogingen om de gitaarband weer vast te maken hielpen echter niet en even later kwam er een rol duct tape tevoorschijn en werd de gitaarband met duct tape weer vast gemaakt. De echte punk-rock oplossing zullen we maar zeggen.

Foto’s (c) Filip Heidinga / Maxazine

Deel: