De Nederlandse band Bonne Aparte brengt op 2 februari 2018 hun nieuwe studioalbum ‘Scalps’ uit. De eerste single ‘Piss’ is nu uit. ‘Scalps’ is een mix van alle vormen van harde en ietwat agressieve gitaarmuziek. Het is een explosieve cocktail van onderdrukte frustraties en manische energie met een sterke hang naar noise rock, zonder aan het stigma te voldoen.

‘Scalps’ gaat over het omarmen van het oerinstinct van de mens, over pure behoeftes die beter geheim kunnen blijven. Voorman Gerrit van der Scheer legt uit: “Ons reptielenbrein dat ons op een onderbewuste laag voortstuwt bezit een ontegenzeggelijke kracht die we, in dienst van de maatschappij, constant moeten beteugelen. Op ‘Scalps’ heb ik geprobeerd me volledig over te geven aan deze dierlijke zelf. Geen nuances of zelfcensuur, hierdoor vormt zich een onsamenhangend, egoïstisch, masochistisch karakter dat uit is op zo veel mogelijk macht en zich tegelijk wil onderwerpen aan de grillen van de ander.”

Toen Bonne Aparte in 2007 werd opgericht was de impact kort maar zeer krachtig. De Frieslandse underdogs maakte indruk met hun unieke line-up (bas-synth in plaats van basgitaar en een extra ‘fanfare’-drummer die zich marcherend over het podium bewoog) en dat zorgde ervoor dat ze al snel op gerenomeerde festivals speelden zoals ESNS, De Affaire en Motel Mozaique. Daar bleef het niet bij, ook over de grens werden ze geboekt op onder andere CMJ in New York (US) en The Great Escape in Brighton (UK). Maar de wervelwind waarin de band verzeild raakte zorgde ook dat de band alweer uit elkaar ging toen het debuutalbum net uit kwam.

In 2016 werd nieuw leven in de band geblazen. Inmiddels was de thuisbasis Rotterdam geworden en heeft Gerrit van der Scheer zijn favoriete muzikanten uit de undergroundscene bij elkaar gezocht. Bonne Aparte lijkt een underground all-star band geworden met leden afkomstig van Rats on Rafts, Luik, Adept, Herrek, Eklin en Wolvon. De EP ‘Scum Party’ was het eerste wapenfeit sinds de heroprichting en nu is het tijd voor ‘Scalps’.

‘Piss’ is de eerste single afkomstig van ‘Scalps’. Beluister en kijk ‘Piss’ hieronder.

Scalps tour:
02 feb 2018 – V11, Rotterdam
03 feb 2018 – Vera, Groningen
16 feb 2018 – Asteriks, Leeuwarden
17 feb 2018 – S105, Amsterdam (/w Flowers)

Meer data’s worden binnenkort toegevoegd.

Deel: