Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Bonobo in AFAS Live

Concerttip donderdag 16 oktober: Bonobo in AFAS Live

Sinds zijn doorbraakalbum ‘Black Sands’ uit 2010 is Bonobo, het alias van Simon Green, uitgegroeid tot de trots van elektronica label Ninja Tune. De multi-instrumentalist bracht in januari zijn zesde album ‘Migration’ uit. De plaat, met gastbijdragen van onder meer Nick Murphy (Chet Faker), Rhye, Hundred Waters en de Marokkaanse band Innov Gwana, werd internationaal zeer goed ontvangen en behaalde de top 10 positie in de UK, België en Nederland.

Eerder dit jaar stond Bonobo nog voor een reeks uitverkochte broeierige clubzalen. Met een nieuw album op zak en vergezeld door liveband brengt hij zijn gelaagde mix van downtempo elektronica, jazz, house en wereldmuziek op 16 november terug naar Amsterdam.

Support act: Nick Hakim
De hypnotiserende soulpop van Nick Hakim gaat al een paar jaar als een razende over het internet, waar hij reeds wordt vergeleken met artiesten als Willis Earl Beal, Sam Smith en Laura Mvula. De Amerikaanse singer-songwriter heeft ouders van Chileense en Peruviaanse afkomst en groeide op met muziek van Marvin Gaye en Chet Baker. Dit resulteert in warme multiculturele en experimentele soulpop met een jazzy inslag. Op 19 mei komt zijn langverwachte debuut ‘Green Twins’ uit.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: