De Nieuw-Zeelandse band Fat Freddy’s Drop geeft op zondag 14 oktober 2018 een concert in AFAS Live. De kaartverkoop hiervoor start vrijdag 17 november om 10.00 uur via Ticketmaster.

Fat Freddy’s Drop is in Nieuw Zeeland de bestverkopende artiest aller tijden. Ze staan bekend om hun energieke live optredens met hun aanstekelijke mix van jazz, funk, soul, ska, reggae en elektronica. Het is één van de meest originele bands ter wereld die van elk live optreden vol overgave keer op keer weer een groot feest maken. In Nederland speelden ze op diverse grote festivals, voor verschillende uitverkochte clubs en gaven ze unieke optredens op het strand van Bloemendaal en Plekk.

De band werd eind jaren negentig opgericht door Chris “Mu” Faiumu toen hij samen met trompettist Tony Chang en zanger Joe Dukie begon te jammen en op te treden in lokale clubs en festivals. Na verschillende jamsessies met diverse andere muzikanten was de zevenkoppige formatie compleet. Toetsenist Dobie Blaze, gitarist Jetlag Johnson, saxofonist Chopper Reedz, trombonist Hopepa en zanger/rapper MC Slave werden aan de band toegevoegd. Hun eerste studioalbum ‘Based on a True Story’ kwam uit in 2005 en werd maar liefst negen keer platina. Daarna volgden de albums ‘Dr. Boondigga and the Big BW’ uit 2009, een tweede live-album ‘Live at Roundhouse’ in 2012, het dubbelplatina album ‘Blackbird’ uit 2013 en het meest recente ‘Bays’. Het merendeel van de nummers op deze albums werden pas toegevoegd na positieve reacties van hun trouwe fanbase tijdens hun live optredens.

Deel: